بیماری ها از زمان های بسیار دور تا حالا با ما زندگی کرده اند و برخی از آن ها، پیشرفت چشمگیری داشته اند. با رشد و توسعه علم داروسازی، داروهای مختلفی تولید شد که توانست از گسترش این بیماری ها جلوگیری کند. اما همانطور که می دانید، داروهای شیمیایی عوارض بسیار زیادی دارند که در طول زمان به بدن شما آسیب وارد می کند. پس بهتر است از روش هایی استفاده بکنیم که بدون مصرف دارو، معنای جدیدی به زندگی ما بدهند. یکی از این روش های مهم که امروزه پیشرفت زیادی در جوامع مختلف داشته است، کاردرمانی است. در ادامه مقاله قصد داریم تا شما را با جزئیات این تکنیک درمانی آشنا کنیم. با ما همراه باشید.
کادرمانی، یک برنامه پشتیبانی است تا افراد را برای انجام امور روزمره آماده کرده و استقلال فردی را به آن ها باز گرداند. در این صورت، احساس رضایت و هدفمندی برای افراد ایجاد خواهد شد. «کار» به فعالیت و هدفی اطلاق می شود که به افراد احساس مفید بودن و استقلال در انجام امور را هدیه می کند. این کار یا هدف می تواند کارهای اساسی روزمره مانند مراقبت از خود، حمام کردن و اموری از این دست باشد. شاید در نگاه اول، انجام چنین کارهایی ساده به نظر برسد اما برای برخی از افراد که دچار بیماری های ذهنی یا روحی هستند، مراقبت از خود یک کار سخت و طاقت فرسا محسوب می شود. البته حوزه فعالیت کاردرمانگرها فقط به این موارد ختم نمی شود. کاردرمانگرها با بزرگسالان و کودکان در سنین مختلف در ارتباط هستند تا دوباره بتوانند یک زندگی معمولی را به آن ها باز گردانند. عمده فعالیت کاردرمانگرها در سه دسته قرار می گیرد:
کاردرمانگران (که گاهی اوقات OT نیز نامیده می شوند)، متخصصینی هستند که برای غلبه بر موانع جسمی یا امراض و کمک به بیماران در بازگشت به زندگی روزمره خود، با آن ها همکاری می کنند. این موارد می تواند بررسی شرایط بیمار در حالات مختلف، کمک به آنها در انجام کارهای روزمره مانند لباس پوشیدن، حرکت در خانه، آشپزی، غذا خوردن، باغبانی، انجام کارهای مدرسه، استفاده از کامپیوتر و رانندگی باشد. دانشجویان کاردرمانی واحدهای تخصصی همچون بیماری های داخلی، جامعه شناسی در کاردرمانی، مشاوره در کاردرمانی، کاردرمانی در عقب ماندگی ذهنی، کاردرمانی در بیماری های جسمی، توانبخشی حرفه ای و ارگونومی، فعالیت های روزمره زندگی،کارآموزی و… را می گذرانند.
یک کاردرمانگر حرفه ای بسیار پرانرژی و پویاست. این حرفه تغییر بزرگی در زندگی افراد (پیر و جوان) ایجاد میکند ، زیرا به بیماران در تدوین استراتژی های عملی کمک کرده و به آنها استقلال می دهد تا کارهایی را که می خواهند انجام دهند، و همینطور یاد می گیرند که چگونه با انرژی منفی جسم و روان خود مقابله کنند. کمک کردن به سایر انسان ها همواره ارزشمند بوده است. شغل کاردرمانی جدا از قضیه مالی، حتما احساس رضایت فوق العاده زیادی را در شما ایجاد خواهد کرد. شما به افرادی که دچار بیماری روحی و جسمی هستند، زندگی و شور و شوق دوباره هدیه می کنید. کاردرمانگرها می توانند در زمینه های مختلفی مانند بهداشت روان ، مغز و اعصاب، توانبخشی و مراقبت های اجتماعی کار کنند.
حیطه فعالیت این عزیزان بسیار گسترده می باشد. کاردرمانگران محترم با توجه به مهارت، نوع مدرک تحصیلی و تجربه می توانند در مراکز مختلفی مانند بیمارستان ها، کلینیک های خصوصی، مطب های فیزیوتراپی، مدارس، خانه سالمندان و بهزیستی مشغول فعالیت شوند.
پس از تولد نوزاد یا تصادف و آسیب دیدگی بزرگسالان، ممکن است احساس کنید که فعالیتهای حرکتی، تکلم، انجام امور روزمره و مواردی از این دست با مشکل رو به رو شده است. در این حالت، سریع به یک پزشک و سپس کاردرمانگر مراجعه کنید. مهم ترین موارد مراجعه به کاردرمانگر، اوتیسم، فلج مغزی، ناتوانی های فکری، اختلالات حرکتی و بیماری های نادر می باشد.
استحمام و دوش گرفتن/ توالت/ پانسمان/ غذا خوردن و تغذیه/ تحرک/ بهداشت شخصی/ فعالیت جنسی/ مراقبت از دیگران/ آموزش و یادگیری/ مدیریت ارتباطات/ واکنش های اضطراری/ استراحت و خوابیدن/ مشارک اجتماعی/ رانندگی/ مدیریت مالی/