مگنت تراپی چیست؟
استفاده از مگنت تراپی از خیلی سال پیش در جهان مورد توجه بسیاری بودهاست. به دلیل تاثیر اثربخشی مگنت تراپی بر درهای عضلات و استخوانها آن را زیر مجموعه فیزیوتراپی میدانند.
متخصصین میگویند از ادغام مگنت تراپی و حرکات فیزیوتراپی میتوان نتیجه مطلوبی در فرایند درمان به دست آورد.
روش درمانی مگنت تراپی
این روش درمانی با توجه به ساختار بدن انسان که از تعداد زیادی سلول با بارهای الکتریکی و مغناطیسی برخوردار است دارای ماهیتی الکتریکی است.
درواقع میتوان محتویات داخلی سلول ها را مانند یک سیستم در نظر گرفت که شارژ بدن را مشخص میکنند. نبود این انرژی در بدن ما سبب ضعف مغناطیسی و نبودن آن سبب مرگ خواهد شد.
در تحقیقات اخیر، دانشمندان متوجه شدهاند، مغناطیس با تحریک کانالهای یون باعث بسته شدن سیگنال های عصبی درد میشود. دلیل این فرایند مرتبط بودن یون و مغناطیس است.
حرکت یون ها در درون کانالهای یون باعث انقباض عضلات و کنترل عصبهای درد میشود.
به طور خلاصه تر مگنت تراپی یعنی از پالس های آرام برای تحریک و بازسازی سلولها در بدن استفاده کردن. پالس های لازم برای این نوع درمان از ماشینی بهنام دستگاه انرژی پالسی الکترومگنتیک(PEME) تولید میشوند.
متداول ترین روش های مگنت تراپی
متداول ترین روشهای مگنت تراپی را در ادامه بررسی خواهیم کرد که عبارتند از:
باندهای انعطاف پذیر: ساختار این نوع باندها از آهن و لاستیک است. این نوع باندها معمولا در کفی مغناطیسی کفش مورد استفاده قرار میگیرد.
این نوع باندها بیشتر به صورت نوار و ورقه ساخته میشوند.
مگنت هماتیت: این نوع مگنتها خاصیت طبیعی زیادی برای انسانها دارد و به عنوان ابزارهای تزئینی به حالت مهرهها بکار برده میشوند.
مگنت نئودیمیوم: این مگنت در جواهرات بکار برده میشوند اما در نقاطی خاص از طب سوزنی که بیشتر نقاط درد هستند هم مورد استفاده قرار میگیرند.
مگنت سرامیکی: این نوع مگنتها از مخلوط خاک رس و پودر آهن ساخته میشود. این مگنتها بیشتر جنبه درمانی دارند و در وسایلی مثل پدهای بخصوص بدن و باندها استفاده میشود.
مگنت تراپی چگونه انجام میشود؟
در ابتدا بیمار روی تخت مخصوص ما دراز میکشد. توصیه ما به بیماران این هستش که در طول درمان لباسهای راحتی بپوشند تا در حین درمان برای آنها اذیت کننده نباشد زیرا بر خلاف باور خیلیها مگنت تراپی از روی لباس انجام میشود و با پوست مستیقما در ارتباط نیست. در اولین مرحله پزشک متخصص نواحی درد و اسیب دیده را در معرض موجهای مغناطیسی قرار خواهد. ممکن است در این مرحله کمی احساس سوزش و درد به سراغ شما بیاید که اصلا جای نگرانی ندارد زیرا این دردها و سوزشها به صورت موقت است و از مراحل بعدی کم و کمتر میشود.
تجربهی ما نشان دادهاست درد بیماران در جلسات بعدی کاهش زیادی پیدا خواهد کرد.
مدت این جلسات معمولا بین ۱۵ تا ۴۵ دقیقه است که با صلاحدید فیزیوتراپیست مشخص میشود.
مگنتتراپی خطری دارد؟
این روش یک روش کاملا موثر و بدون عوارض جانبی است. شاید خیلیها تصور کنند انجام متداول این کار باعث بوجود آمدن نگرانیهایی شود اما مگنت تراپی کاملا امن است و تکرار آن بر بدن هیچ مانعی نخواهد داشت.
اغلب آهنرباهای مسکن که در بازار موجود است از جنس آهن و مس یا آلیاژهایی گوناگون است که شامل فلزات و غیرفلزات مختلف میشود.
قدرت آنها خیلی کمتر از نیروی مغناطیسی موجود در دستگاههای ام آر آی است.
دستگاههای مغناطیس عموماً خطری ندارند اما برای بعضی افراد از جمله افرادی که انسولین تزریق میکنند توصیه نمیشود.
بعضی از افراد مطلقا نباید از این دستگاه و روش درمانی استفاده کنند از جمله کسانی که در بدن خود دارای دستگاه ضربان ساز قلب هستند. این افراد حتی در نزدیکی آهن ربا هم نباید قرار بگیرند.
در بیماریهای دیگری نظیر سل فعال، خونریزیها، بارداری هم این درمان کاملا منع شده است.
فواید مگنت تراپی
- کاهش دوره نقاهت
- کاهش التهاب و تورم بافتها
- تقویت سیستم ایمنی بدن
- افزایش خون رسانی به سلولها
- تسریع ترمیم بافتهای آسیب دیده
- تقویت تبادل.های بین سلولی
- تسریع فعالیتهای آنزیمها
- دفع سموم از بدن
- بهبود کیفیت خواب
- تسریع فرآیند ترمیم شکستگیها
- اثرات ضد ادم
- اثرات ضد درد
- اثر ضد التهابی
- افزایش جذب پروتئین
- اتساع عروق خونی
- کاهش کبودی
این روش علاوه بر موارد گفته شده در بالا سبب تقویت روحیه شما نیز میشود و باعث میشود که شما حس رضایت و سرزندگی داشته باشید.
خیلی ها فکر میکنند این نوع درمان فقط درصورت بروز علائم بیماری مفید و موثر است در حالی که در خیلی وقتها میتواند یک گام درست در پیشگیری امراض گوناگون باشد.
کاربرد مگنت تراپی
- آرتروز گردن و کمر، ستون فقرات
- بیرون زدگی دیسک کمر
- آسیب های ورزشی
- عفونت مفاصل
- سندرم تونل کارپال
- سندرم آرنج تنیس بازان
- گرفتگی عضلات
- سردردهای مزمن و میگرنی
- پوکی استخوان
- شکستگی ها و پیچ خوردگی ها
- روماتیسم مفصلی
- فیبرومیالژیا
- درد سیاتیک
- خار پاشنه پا
- آسیب های شانه مانند پارگی روتاتورکاف
- اختلالات دستگاه ایمنی
- التهابات مفصلی
- اختلال خواب
- فشار خون مزمن
- زخم های فشاری
- اختلالات تنفسی مانند تنگی نفس
در چه زمانی از مگنت تراپی نتیجه میگیریم؟
این مسئله به طور زیادی بستگی به نوع درمان شما و شرایط بیماریتان بستگی دارد. خیلی از مخاطبین در عرض چند دقیقه احساس آسودگی میکنند، افراد دیگری هم میگویند ساعتها بعد این حس را کردهاند.
افراد بسیاری از یک جلسه درمانی هم نتیجه گرفتهاند اما برای بیشتر مخاطبان با بیماریهای متفاوت این نتیجه گیری معمولا بین ۶ تا ۸ جلسه زمانبر است تا مگنت تراپی ناحیه صدمه دیده داره کاملا بازسازی کند.