آرتروز یکی از بیماری هاي شایع در بین مردان و زنان است که تعداد زیادی از خانواده ها و افراد سن بالا به این بیماری دچار هستند در ادامه بیشتر میخوانیم . هر چند همه مفاصل ما می تواند دچار آرتروز شود واره یکی از مهمترین مفاصلی که دچار آرتروز می شود مفصل زانو و گردن می باشد.
آرتروز شایعترین نوعی آرتریت است. این التهاب دردناک باعث تورم و اختلال حرکتو عملکرد مفاصل میشود و معمولا در ناحیه دست، زانو، لگن و ستونمهرهها بیشتر است. وزن بالا ، سن و آسیب دیدگی مفاصل، مهمترین دلایل بروز آرتروز هستند. استفاده از دارو، ورزش و در موارد حاد، عمل جراحی توصیه میشود.
اعتقاد بر این بود که استئوآرتریت به دلیل از بین رفتن مفاصل به مرور زمان ایجاد شده است. اما دانشمندان اکنون آن را بیماری مفاصل می دانند و عللی را برای بروز آن مشخص کرده اند.
در اینجا مواردی وجود دارد که ممکن است در آرتروز نقش داشته باشد:
آرتروز دارای علائم هشداردهنده قابل توجه ای دارد. طبق معمول افراد مبتلا به این بیماری از علائمی التهابی نظیر قرمزی، گرما، و تورم درد مفاصل و کاهش شدت حرکت مفاصل درگیر با بیماری رنج میبرند.
در ابتدای بروز مشکل آرتروز گردن، دردهایی در ناحیه گردن احساس می شودکه این درد زیاد نیست و با ماساژ پشت گردن التیام میابد. به خاطر اینکه عضلات این قسمت با ماساژ دادن گرم شده و درد تسکین پیدا می کند. اما با این حال گردن درد اولین نشانه ی احتمال ساییدگی پیش از موعد غضروف مفاصل است. در موارد دیگر، درد سریعا زیاد و شدید می شود. افرادی که دچار این مشکل می شوند، درد در ناحیه ی گردن را مانند ضربه کارد، سوزش و گاهی احساس سر و صدایی مانند خرد ریزه ی شن در گردن توصیف می کنند.
زمانی که غضروف مفاصل در اثر آرتروز دچار ساییدگی می شود، بدن با تولید استخوان از خود مراقبت می کند. این وضعیت یعنی پیدایش خارهای استخوانی در لبه ی مهره ها را «استئوفیت» می گویند که امکان دارد روی هر کدام از مهره های پشت بروز کند. اگر استئوفیت به طور جانبی روی یکی از مهره های گردن رشد کند امکان اینکه یکی از عصب ها را تحت الشعاع قرار داده و باعث بروز علائم بیماری های نوروپاتی (اختلال درعملکرد اعصاب محیطی بدن) شود، بالا می رود. در این صورت علائمی مانند درد، سوزش یا بی حسی در منطقه ی بین شانه تا نوک انگشت ها بروز می کند.
آرتروز گردن به دلیل از بین رفتن تدریجی غضروف مفاصل بروز می کند. هر چه این تخریب بیشتر شود، بیماری بیشتر احساس سفتی در ناحیه ی گردن خواهد کرد. امروزه هیچ جایگزینی برای غضروف تخریب شده وجود ندارد.
در نتیجه لازم است که به فکر پیشگیری از این تخریب باشید. در ابتدای سایش و تخریب غضروفی و ابتلا به آرتروز گردن، سفتی گردن در حرکات چرخشی گردن از چپ به راست و بالعکس احساس می شود. سپس این حالت در خم و راست کردن گردن نیز ایجاد می شود.
میگرن و سردردهایی که به طور رایج بروز می کنند نیز می توانند از علائم آرتروز گردن باشند.
در حالت کلی، این سردردها زمانی که بیماری در ناحیه ی مهره های بالا یعنی در دومین عصب گردن باشد ایجاد می شوند.
در این صورت سردردهایی در پشت گردن ایجاد شده و به سمت پشت جمجمه و بالا انتشار می یابند.
علاوه بر سردرد، امکان دارد بیمار دچار گوش درد شده و احساس کند در چشم هایش شن وجود دارد.
در حالت کلی سرگیجه جزو علائم اصلی آرتروز گردن محسوب نمی شود. این علامت بسیار نادر است، اما می تواند در نتیجه تشکیل اوستئوفیت یا همان خارهای استخوانی لبه ی مهره ها بروز کند.
این زائده های استخوانی در اثر تخریب غضروف ایجاد می شوند. اوستئوفیت ها در حالت رشد می توانند تا عروق مهره ها را نیز درگیر کنند.
در این صورت زمانی که فرد جنب و جوش افراطی و زیاد دارد احساس سرگیجه می کند، به خاطر اینکه این مسئله باعث افزایش فشار خون بیمار می شود.
در آرتروز گردن پیشرفته، بیمار دچار مشکلاتی مانند مشکل در بلع غذا نیز می شود. این مسئله در نتیجه ی اوستئوفیت (پیدایش خارهای استخوانی در لبه ی مهره ها) بروز می کند.
در صورت پیشرفت بیماری، رشد استخوان های زاید در ناحیه ی بالای گردن باعث بسته شدن راه عبور غذا خواهند شد و مشکل بلع غذا پیش می آید.
برای درمان آرتروز گزینه های درمانی زیادی برای کاهش سرعت پیشرفت بیماری و تکسین علائم وجود دارد و با درمان مناسب می توان درد مبتلایان به آرتروز پا را بهبود داد و آن هارا برای انجام فعالیت های روزانه و حرکات، فعال نمود.
درد های مفصلی و بیماری آرتروز از شایع ترین بیماری های سالخوردگی است، که این بیماری به دلیل برخی از عادات و روش های نادرست بهره گیری از مفاصل در جامعه ما همه گیر و عمومیت بسیاری دارد. این بیماری علل مختلفی دارد. هرچند علت این بیماری در موارد مختلف هنوز ناشتاخته است ولی می توان طیف گسترده و وسیعی از ترکیب یا تعامل عوامل مکانیکی، زیست شناختی، بیو شیمیایی، التهابی و ایمنی را برای ایجاد تشدید عارضه بیماری آرتروز برشمرد.
در حالت طبیعی یک هماهنگی و هارمونی باید بین تمام اعضای تشکیل دهنده مفصل وجود داشته باشد از جمله اسکلت استخوانی که محور آن باید زاویه طبیعی داشته باشد. اگر چنانچه به علل مختلف مانند نقص های مادر زادی، اختلالات متابولیکی، اختلالات غددی و یا اتفاقاتی که موجب عدم تعادل عضلات می شود، می توانند تمام این مکانیسم را دچار اختلال کنند، و آن انتقال نیرویی که باید به طور طبیعی به غضروف وارد شود و کار طبیعی خود را انجام دهد و تحمل وزن و تامین حرکات مفصل باشد را نمی تواند به خوبی انجام دهد.
داروهای درد و ضد التهاب برای استئوآرتریت به صورت قرص ، شربت و کرم در دسترس هستند یا به مفصل تزریق می شوند. آنها شامل موارد زیر هستند:
حرکت بخشی اساسی از برنامه درمانی آرتروز است. طبق گفته وزارت بهداشت ، درمان و خدمات انسانی آمریکا ، انجام 150 دقیقه ورزش متوسط و جدی در هفته باید جزء هدف بیمار باشد. برنامه ورزشی باید زیر نظر پزشک باشد با این حال مراحلی دارد که به طور خلاصه شامل موارد زیز میباشد
جراحی مفصل می تواند عملکرد را بهبود بخشد یا جایگزینی برای مفاصل آسیب دیده برای ترمیم تحرک و تسکین درد باشد. لگن و زانو دارای مفاصلی هستند که معمولاً تعویض می شود. جراح ارتوپدی می تواند براساس میزان آسیب دیدن مفصل بهترین روش را تعیین کند.
آرتروز انواع محتلفی دارد به همین جهت تشخیص بیماری آرتروز می تواند پیچیده باشد. زمان مراجعه به پزشک متخصص برای تشخیص بیماری آرتروز، پزشک علاوه بر جستجوی ویژگی های علائم خاص، بررسی تاریخچه پزشکی، معاینه جسمانی، بررسی آزمایشات تصویربرداری از آزمایشات خون برای تشخیص نهایی نوع آرتروز استفاده می نماید.
از آزمایش خون برای تایید آنچه که پزشک مشکوک به تشخیص است؛ استفاده می شود. همچنین در طی درمان نیز از آزمایش خون برای تشخیص اثربخشی درمان نیز استفاده می شود.
آرتروز گردن یا اسپوندیلوز گردن، یکی دیگر از انواع آرتروز است که در ناحیه مهره های گردن اتفاق می افتد. آرتروز گردن زمانی رخ میدهد که غضروفهای اطراف مهره های گردن دچار پارگی و آسیب شوند، چنین پدیده حرکات نرم و آسان استخوانها را دچار اختلال کرده و نهایتا منجر به تورم و درد مفاصل میشود.بالا رفتن سن، سایش و پارگی های مدامی که در طی گذر عمر ایجاد می شود از جمله مهم ترین عواملی هستند که سبب ابتلای یک شخص به آرتروز می شود.از عوامل ایجاد کننده آرتروز گردن میتوان موارد زیر را نام برد
با تشخیص سریع و به موقع بیماری آرتروز گردن و اینکه هر چه زودتر متوجه شویم به آرتروز گردن مبتلا شده ایم باید به علائمی که برایتان ایجاد می شود توجه داشته باشید. اما اگر توجه ایی به این عارضه نشود در نهایت فرد مجبور به جراحی میشود.
آرتروز یا ساییدگی مفصل شانه بیماری است که به علت خراب شدن مفصل شانه بوجود می آید و باعث احساس درد و محدودیت حرکتی در مفصل می گردد. آرتروز یا ساییدگی مفصلی به طور معمول با بالا رفتن سن به وجود میاید گرچه ممکن است در بعضی از افراد زودتر و در بعضی دیگر دیرتر ظاهر شود. حدود یک سوم افراد بالای سن شصت سالگی مبتلا به ساییدگی و یا آرتروز مفصل شانه هستند.
به طور کلی هر علتی که بتواند غضروف مفصل شانه را خراب کند میتواند موجب بروز آرتروز شود. در نتیجه برسی انواع مواردی که باعث این اختلال میشود عاملی بر تشخیص نیز میتواند باشد که شامل
لینک های پر بازدید